Rüzgar Rüzgar Rüzgar!!!

Port-Elizabeth rüzgarlı şehir olarak adlandırılır ve şu anda biz bu şehrin neden bu adı aldığını anladık. Hint Okyanusu kıyısı çok rüzgarlı. Takım olarak daima güvende olmak ve asla büyük bir risk almak istemiyoruz. Bu yüzden arabayı rahatça sürebileceğimiz bir yer bulana kadar aracı römork ile götürmeyi tercih ettik.

Near East University Solar Racing Team

Kontrol noktasına kadar römork ile gittik ve rüzgar 40-50 km/s civarındaydı. 2 saat kadar bekledik fakat hava durumunda bir değişiklik olmadı.

Wind Wind Wind!!! - Day 6

St. Francis Körfezi’nden biraz ileride, hava şartlarının daha iyi olduğuna karar verdik. Bitiş çizgisine yetişecek kadar vaktimiz olduğundan, yerli öğrencilerin sorularını, neyi, neden yaptığımızı ve güneş enerjisinin olanaklarını açıkladık.

Sasol Solar Challenge - Local Students

Ra27 ile 111 km’lik bir yolculuk yaptık ve bitiş çizgisini geçen ilk araba olduk.

Güney Afrika yollarında RA27 ile toplamda 1167km gitmiş olduk.