Hakkımızda

Yakın Doğu Üniversitesi Güneş Enerjili Yarış Ekibi, 2013 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Laboratuvarı‘nda kuruldu. Ekip; makina, bilgisayar, elektrik ve elektronik mühendisleri, teknisyenler ve şoförlerden oluşuyor.

Ekip üyelerinin çoğu akademisyendir ve solar araba yarışları ile ilgili konferans ve dergilerde, ilgili akademik makaleler yayınlamaktadır. Ekip, yeni takım arkadaşları ile sürekli büyümekte. Ekibin Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğrenci olan bazı üyeleri bile var, çünkü ekibi ulusal televizyonlarda görmüşler.

YDÜ Robotik Laboratuvarı kurulduğundan bu yana sekiz yıl geçti ve ekibin önceki robotik projelerle kazandığı tüm deneyim ve bilgi birikimi, Güneş Enerjili Yarış Arabası‘na da aktarıldı. Robotlarımız için geliştirdiğimiz, “Yapay Zeka” bile, Güneş Enerjili aracımızın yarış stratejilerinde kullanılıyor.

Ekibimiz, her zaman büyümek ve gelişmek için fırsatlar aramaktadır.

Near East University Solar Racing Team